Dit is wat jij kan besparen

Jouw woning

Foto van het adresWat jij kan besparen

Verwachte jaarlijkse besparing in kg CO<sub>2</sub>
ca.

kgiGebaseerd op uitgangspunten van Kiwa meetrapporten

Verwachte jaarlijkse besparing in kg CO2

Verwachte jaarlijkse energiekosten besparing
ca.

iDit zijn je huidige energiekosten min de verwachte energiekosten bij installatie van een hybride warmtepomp

Verwachte jaarlijkse energiekosten besparing

Ons advies

Vergelijk dit met

Goed om te weten

Verwachte terugverdientijd
ca.

jaar

Verwachte terugverdientijd

Prijs vanaf
ca.

iGenoemde prijs is een indicatieprijs inclusief standaard installatie en BTW na aftrek subsidie. De uiteindelijke prijs kan afwijken en wordt bepaald door de installateur.

Prijs vanaf

Besparing gasverbruik
ca.

Besparing gasverbruik

Toename stroomverbruik
ca.

Toename stroomverbruik

Enthousiast? Begin direct met besparen.

De Elga Ace hybride warmtepomp werkt samen met elke HR cv-ketel (dus ook niet Remeha ketels) en biedt dan ook de uitkomst bij het verduurzamen van bestaande woningen. Omdat het samenwerken via ‘OpenTherm’ gebeurt, produceert de cv-ketel nooit meer warmte dan nodig is. Zo bespaar je tot wel 25% op je energierekening. Kijk wat de Elga Ace hybride warmtepomp allemaal nog meer kan of laat je informeren door een erkende installateur.

Resultaten zijn gebaseerd op gemiddeld energieverbruik van een huishouden in je postcode gebied. Bij de ontwikkeling van deze besparingstool heeft Remeha de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Daarbij is enerzijds gebruik gemaakt van technische specificaties in het berekeningsmodel en anderzijds met een huidige inschatting van de ontwikkeling van de energieprijzen. Het model kan door u desgewenst meer aangepast worden aan uw concrete situatie, waardoor de geschatte besparingen nauwkeuriger kunnen zijn. Aan het gebruik van de besparingstool kunnen echter geen rechten worden ontleend. De uitkomsten bij het gebruik van de besparingstool houden geen garantie of toezegging van Remeha in en Remeha kan voor een eventuele afwijking tussen geprognotiseerde besparing en de werkelijke berekening niet aansprakelijk worden gehouden.

Verfijn je gegevens en bereken opnieuw

Onderstaande gegevens zijn gebaseerd op een gemiddeld verbruik voor het type woning waarin je woont. Hoe nauwkeuriger deze gegevens, hoe betrouwbaarder de verwachte besparing.

Rijwoning

Hoekwoning / Twee onder een kap

Vrijstaande Woning

Begane grond

Overige verdiepingen

 • m3/jaar
 • €/m3
 • %
 • kWh/jaar
 • €/kWh
 • %
Bereken je besparing opnieuw

Zoeken naar de juiste balans is verleden tijd

Hoogste rendement én comfort door slim regelen

Meer over slim regelen

Remeha heeft een netwerk van erkende Remeha hybride warmtepompinstallateurs, onze hybrid hero's. Zo ben je zeker dat jouw nieuwe hybride warmtepomp vakkundig is geïnstalleerd en probleemloos werkt. Vind installateur

Duurzaam verdienen. Dat wil jij toch ook?

Slim verduurzamen

Verduurzamen én besparen.
Ga ook voor de zekere keuze.

Als je wilt besparen op energiekosten, comfortabel wilt wonen én tegelijk verduurzamen, kies dan voor de slimste optie: de hybride warmtepomp.

Je plaatst de hybride warmtepomp naast je cv-ketel. Hiermee ben je altijd verzekerd van warm water, ook tijdens koude dagen, en bespaar je al gauw tot 70% op je gasverbruik. Wil je weten wat de besparing voor jouw woning is? Start dan snel je berekening.

Handige weetjes over hybride warmtepompen

 • Waarom een Hybride systeem?
 • De voordelen van de Elga Ace
 • Investering en installatie
 • Subsidie
 • Wat moet ik regelen?
 • Ervaringen
 • Veelgestelde vragen

Waarom een Hybride systeem?
Aanschaffen van een hybride warmtepomp een duurzame investering. Er wordt in de media veel geschreven over de energietransitie en de verduurzaming van Nederland. Een belangrijk onderdeel bij deze transitie is het terugdringen van het gebruik van aardgas omdat dit slecht is voor ons milieu. Om te besparen op jouw gasverbruik én een bijdrage te leveren aan een beter milieu, is een hybride warmtepomp een duurzame slimme keuze. Jaarlijks bespaar je tot wel 70% op je gasverbruik.

Een hybride installatie werkt samen met een cv-ketel. Vanzelfsprekend verbrandt je cv-ketel gas, terwijl de Elga Ace warmte uit de buitenlucht benut. Bij een gecombineerde installatie zorgt de warmtepomp grotendeels voor verwarming van de woning en levert de cv-ketel het warme (kraan) water en eventuele bijverwarming bij lage buitentemperaturen.

In elke woning en met iedere cv-ketel te combineren
Eén van de voordelen van een hybride installatie met de Elga Ace is dat het functioneert met iedere cv-ketel van o.a. o.a. Remeha, Intergas, Vaillant, AWB, ATAG, Ferroli, Itho Daalderop en Nefit Bosch. Dat betekent dat je je huidige cv-installatie kunt uitbreiden met een hybride warmtepomp. Zo kun je starten met verduurzamen van jouw woning én meteen besparen op jouw energierekening.

Daarnaast kan de Elga Ace worden toegepast in elke woning. Of deze nu is voorzien van vloerverwarming, radiatoren of een combinatie van beide. Door de combinatie van de Elga Ace met een gasketel wordt onder alle omstandigheden het hoogste rendement gehaald.

Verrassend compact formaat
Er is niet veel ruimte nodig voor een Elga Ace. Deze warmtepomp is verrassend compact. Daarom past deze altijd in je berging of verwarmingsruimte en gaat niet of nauwelijks ten koste van opbergruimte. Er is altijd wel een geschikte plek in jouw woning te vinden.

Hoogste rendement en maximaal comfort
Met de Elga Ace ben je zeker van warmte en warm water tegen de laagste kosten. Onder andere omdat de Elga Ace als enige in de markt werkt met OpenTherm techniek, waardoor de cv-ketel nooit meer warmte produceert dan nodig is. In tegenstelling tot een installatie die daadwerkelijk ‘aan’ en ‘uit’ gaat, kent een hybride installatie met OpenTherm techniek veel minder schommelingen in de energievraag. Hierdoor behaalt de Elga Ace het hoogste rendement voor het verwarmen van de woningen.
Deze techniek zorgt overigens ook voor meer comfort omdat de installatie niet wisselend ‘aan’ en uit’ gaat, maar min of meer continu werkzaam is, ontstaan er nauwelijks temperatuurschommelingen in jouw woning.

Waardesstijging van de woning
Een duurzame woning neemt altijd in waarde toe ten opzichte van vergelijkbare woningen die minder duurzaam zijn. Als het energielabel van de woning verbetert, maakt dat de woning gewilder en stijgt de waarde. De Elga Ace heeft het energielabel A++. Daardoor is het mogelijk dat je energielabel van je woning twee labelstappen verbetert.
– Besparing op je energierekening
– In elke woning met iedere cv-ketel te combineren
– Installatie in 1 dag zonder ingrijpende verbouwing
– Compact formaat
– Waardevermeerdering van je woning

Investering en installatie
De verwachte investering voor aanschaf van een Elga Ace 4 kW hybride warmtepomp bedraagt € 5.100. Dit is inclusief BTW, montage en materialen. Dit is exclusief een nieuwe cv-ketel, mocht die aan vervanging toe zijn.
De genoemde investering is nog zonder aftrek van de beschikbare subsidie. Na aftrek van de subsidie komt de verwachte investering voor een Elga Ace 4 kW uit op € 2.700.

De verwachte investering voor de Elga Ace 6 kW is € 6.200 dit is incl. installatie en BTW. De ISDE subsidie is € 2.700. De netto investering bedraagt € 3.500.

De Elga Ace is in één dag geïnstalleerd en is geschikt voor vrijwel elke woning. Een groot voordeel is dat bouwkundige aanpassingen tot een minimum beperkt worden. Eén doorvoer in de muur voor de twee koudemiddelleidingen en voedingskabel volstaat. Wij werken met erkende Remeha hybride installateurs die je graag adviseren over de installatie in je woning.

Subsidie
Op de Elga Ace warmtepomp is de ISDE subsidie van toepassing. Deze bedraagt maar liefst € 2.400 voor de Elga Ace 4 kW en € 2.700 voor de Elga Ace 6 kW. Dit is inclusief BTW.

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft je een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen en hybride oplossingen. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers en beschikbaar gesteld door de overheid.
Na je aankoop en installatie dien je de aanvraag via de website van RVO in te voeren. Binnen 8 weken wordt je op de hoogte gesteld van je aanvraag en volgt de betaling maximaal binnen 1 week.

Bekijk alle informatie over de ISDE subsidie regeling van Remeha en RVO.

Wat moet ik regelen?

1. Maak een besparingsadvies via de tool
De tool geeft een indicatie o.b.v. jouw woonsituatie wat jij kunt besparen bij aanschaf van een Elga Ace warmtepomp.

2. Stel al je vragen aan de installateur
Vraag een advies aan door aan het einde van de tool je emailadres en telefoonnummer achter te laten. De installateur die in jouw regio actief is neemt contact met je op om samen de aanvraag door te nemen.

4. Offerte en installatie
Blijkt de warmtepomp geschikt te zijn o.b.v. jouw woonsituatie dan zal de installateur adviseren hoe de warmtepomp het best geïnstalleerd kan worden en zal hij een offerte uitbrengen.

5. Garantie registeren op Remeha.nl
Na de installatie kun je de Elga Ace warmtepomp registeren op Remeha.nl/garantie

6. Vraag de ISDE subsidie aan
Voor de Elga Ace 4kW hybride warmtepomp is subsidie € 2.400. De subsidie voor de Elga Ace 6kW is € 2.700. Dit bedrag ontvang je terug van de overheid. Bekijk de site van RVO voor meer informatie.

Pieter Reijnders uit Haarlem
Pieter Reijnders heeft sinds 2007 een Elga in zijn bezit in zijn prachtige vijftiende eeuws pand in Haarlem: “Als energieadviseur en Elga gebruiker heb ik de Elga zeer nauwkeurig gemonitord en ben zeer enthousiast over de resultaten”. De warmtepomp is op de bovenste verdieping geïnstalleerd.

De warmtepomp bestaat uit een buiten-unit en een binnen-unit. Uit het dakraam zie je buiten een soort vierkante bak hangen, het ziet er uit als een airconditioning. Het is vanaf de straat niet te zien. Binnen is het een kleine installatie naast je cv-ketel. “Een warmtepomp werkt als een omgekeerde koelkast. De pomp kan aanwezige warmte uit de buitenlucht halen en deze naar binnen pompen om de ruimtes te verwarmen. Zelfs als het buiten koud is, komt er warmte naar binnen. De warmtepomp is aangesloten op de CV, op de retourleiding.

“Ik heb de Elga nu 12 jaar in bezit en heb nog geen problemen gehad met deze warmtepomp”. Ik bespaar zo’n 700 euro per jaar aan gas. Vooral in oude huizen waar er relatief veel energieverlies is, is een warmtepomp ideaal. In combinatie met zonne-energie en isoleren kom je een heel eind in je eigen energievoorziening.”

Datum september 2019

Hieronder een overzicht van veelgestelde vragen over de Elga Ace warmtepomp

Algemene veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen voor consument

Een hybride werkt op
basis van het goedkoopste
energietarief, gas
of elektra. Zo betaal je
nooit teveel.

Bekijk de video voor een korte uitleg over de werking van een hybride verwarmingssysteem.